Zachtjes gaan de paardenvoetjes…

Kom kom, ik zou niet mee zijn met de bloggers, als ik niets vertelde over de Sinterklaasvreugde in ons huisje hier. En dees jaar was de Sinterklaasvreugde er ook wel echt. En eigenlijk heb ik gewoon meegenoten als een klein kind. Super toch, zo’n oude man die wat snoep en speelgoed in uw huis komt brengen. Ge hoeft er alleen een beetje braaf voor te zijn (en ik pleit schuldig: ik heb -in die erge momenten- gedreigd dat als ze niet braaf zijn, dieje man nie kwam -alhoewel ik me plechtig had voorgenomen dat niet te doen, tssss).

Het begon al enkele weken geleden. Een aftelkalendertje gemaakt met alle Sint-activiteiten erop vermeld. En dat waren er heel wat. Schoentje zetten in ’t weekend (geen tutjes af te geven hier, oef :p).

Activiteit nummer 1: Sinterklaasfeest. Wat knutselen ginder en dan kwam de Sint binnen. Sintje op ’t podium, klein speechke en dan speelgoedje halen. Goedgekeurd door de meisjes.

Actitviteit nummer 2: de aankomst van de boot bij ons aan ’t Kanaal. Jaja die boot kwam tot bij ons gevaren. Het waaide, maar dat kon de pret niet deren. Amelie haar opmerking:’mama da was wel ne andere Sint als die op ’t Sinterklaasfeest he’. *mama-denkt-naarstig-na-wat-uitleg-ze-daar-aan-gaat-geven*. ‘Die had geen bril aan. *makkelijke uitleg op te bedenken, want ook papa heeft niet altijd zijn bril aan*. ’t Kind kon met die uitleg leven.

Activiteit nummer 3: -wel een beetje toevallig- Sinterklaas loopt rond in Plopsa Indoor.

Activiteit nummer 4: Sinterklaas komt een dagje naar ’t school. Deze was voor mij zelf de meest leuke, aangezien ik eens een dagje mee kon gaan piepen in ’t school. Ik ben bij de ouderraad, dus ik ging de Sint een handje helpen. Het begon al vrij indrukwekkend. De hele straat was afgezet, alle kinderen mochten gaan kijken, want de Sint werd -begeleid door de politie- binnengereden met een jeep. Daarna mochten de kleutertjes naar de Sint gaan luisteren. Ieder klasje zong een liedje (en mama keek en genoot van de showkes). Tijdens de speeltijd en in de eetzaal ben ik dan ook wat mee gaan doen met de dochters. Ze doen het goed daar op ’t school. ’t Was echt genieten voor mij.

Activiteit nummer 5: het speelgoed brengen natuurlijk. Zo’n brave kinders da ik heb: ze mochten bij pépé, en de grootouders  al wat spulletjes gaan halen, én thuis werd ook nog speelgoed gebracht. Ze zijn supercontent en hebben vandaag heel flink gespeeld. En onze Lukas, die is nen tripptrapp rijker. Kan ’t ventje mee aan tafel zitten. Tof tof.

En dan vermeld ik de talrijke tekeningen nog niet die ze gemaakt hebben en de overdosis liedjes die we gezongen hebben.

Dus zingen we met z’n allen: Dank u Sinterklaasje!

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s