sporty mum

Met de lente en de zomer in het vooruitzicht, begon ik me meer en meer te ergeren aan mijn ‘probleemzones’, buik, billen en daarrond zo. Dus werd het dringend dringend tijd om daar eens werk van te maken.

Een eerste stap was al het ‘vasten’, wat tijdens mijn verjaardagsweek (ja ik heb er meteen een week van gemaakt) toch wel een totaal fiasco geworden was. Tja trakteren, en er dan zelf niet van mee eten, dat is pas sarcastisch, niet? Maar na een weekje zwaar zondigen, ben ik dan ook maar tegoei beginnen diëten, en probeer ik minder grote porties te eten, meer fruit en veel minder te snoepen. (al moet ik bekennen dat er heel af en toe toch wel eens zo’n mini-paaseitje verdwenen is :o)

Maar mijn conditie was ook ongeveer gelijk aan 0,0 dus besloot ik ook om terug wat meer te gaan sporten. En deze week heb ik dat dan meteen ook heel serieus genomen. 2 vriendinnen begonnen met start-to-run en ik ben dan maar mee beginnen lopen. Vriendin 1 was de week ervoor al begonnen, en zo begon ik meteen mee aan les 3, want -ahja- dat zou wel lukken. ’t Was toch behoorlijk afzien. Nu hadden we wel een slechte looppiste en ’t weer zat ook niet mee. De tweede keer, les 4 dus, hadden we een betere piste, beter weer én muziek in mijn oren (ik functioneer nu eenmaal het beste op muziek) en het ging pakken beter. En gisteren heb ik dus les 5 ook gedaan, en dat was gewoon piece of cake, joh. Seffes krijg ik echt nog te smaak te pakken.

Voor de buikspieren probeer ik dan ook eens af en toe te gaan ‘BBB’en, dat mag dan wel ongelooflijk saai zijn, het is wel effectief. En om het plezant te houden, blijf ik natuurlijk mijn zumba-les ook volgen. Voor degenen die hebben meegeteld, ik heb deze week dus 5 keer gesport. Nogal wat he. BBB is op dinsdag, en dat gaat wel niet op elke week lukken, want dan staan er al eens andere dingen op het programma ook (ladies night, vergadering ouderraad), en die dingen ga ik daar nu toch nog net niet voor laten vallen.

Volgens Werner ziet ge het al…aan mijn gezicht. Hum, nu nog die andere plaatsen dan?

Om mijn sportijverigheid wat te sponsoren, ben ik gisteren ook maar een gans nieuw sportoutfitje gaan halen (met het ventje zijn bankkaart :p). Zo’n outfitje van de jaren stillekes, dat trekt er toch niet op? En dan ook maar degelijke loopschoenen, want eigenlijk had ik dat gewoon niet. Ik was in zo’n winkel geweest, waar ze je voeten en manier van lopen bekijken, om de juiste schoenen te hebben.

‘met welke loopschoenen loop je nu?’
‘eum, met dedees’
‘dat zijn wel geen loopschoenen’
‘schaapachtig smileke’

Dan nemen ze eerst een scan van uwe voet, en hoort ge al uw mankementen enzo (ik zet hem naar binnen en zo van die toestanden, maar kijk, daar hebben ze toch wel aangepaste schoenen voor, zeker). En als ik dan ne schoen had, die goed aan mijne voet zat, mocht ik die even uittesten op de loopband. Uh, ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb het niet zo op loopbanden, ik heb nogal ne grellige schrik om ervan af te totteren. Maar om helemaal in paniek weg te lopen, dat vond ik toch ook maar een beetje truttig. Dus als nen echte, ging ik op die loopband staan en begon ik te stappen. ‘Nu een beetje sneller stappen’. ‘nu gaan we joggen’. ‘zal ik het nu op lopen zetten?’ Nu vond ik dat joggen eigenlijk wel al heel erg hard lopen, dus smeekte ik (niet op mijn knieën, want ik moest vree veel moeite doen om niet stijlvol van dat ding te vallen) om het toch maar op joggen te houden. En toen ging ze eens op ’t gemak mijn manier van lopen bekijken. En ikke maar lopen. Maar kijk, ik geef niet toe, dus heb ik niet hardop geroepen ‘ZET DAT DING STIL!’ (ik heb het alleen maar gedacht). Maar aan alles komt een eind, en toen werd dat ding stopgezet (en zelfs dan niet gevallen, woehoe). Resultaat: mijne stijl is perfect. Goh kijk eens aan!

Voila, en nu volhouden, want anders krijg ik tegen mijn (lopende) voeten van ’t ventje, want ik heb toch wel een deel van zijn maandloon opgesoupeerd. Maar vanaf nu sport ik stijlvol! En het dieet, dat zetten we ook nog even verder.

Advertenties

6 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

6 Reacties op “sporty mum

 1. Zita

  You go, girl! 🙂

  Sterk bezig!

 2. Waw! Wat een doorzettingsvermogen jong 🙂
  Ik moet dringend ook “iets” beginnen doen, de postnatale kilo’s vallen mee, maar ’t is die conditie, die is echt onder 0 ergens. Maar ‘k ben nog altijd zo ontzettend moe, da’k de fut niet heb om iets te beginnen.

  • Ik ben eigenlijk ook heel moe (dankzij Lukas aka de nachtbraker), maar als mijn conditie beter is, ga ik daar ook beter tegen kunnen. Althans, dat hou ik me toch voor :p

   • Ja dat is het hé! Ik weet nog indertijd de maanden voor ik zwanger was van Henri en ik was begonnen met Start to Run en uiteindelijk 5 km kon lopen (ikke!), ik voelde me dan zo zo goed en ‘k weet dat het nu ook zo zou zijn, dat ik me hoogstwaarschijnlijk minder moe (en vooral ambetant) zou voelen moest ik iets van sport doen, maar ‘k mis het karakter voor de moment vrees ik. 🙂

 3. Amai, chique, enzo al helemaal uitgerust en al. Je gaat er wel voor hé … een gezonde geest in een gezond lichaam tegemoet !

 4. Sterk bezig! Pfff, ik moet ook dringend beginnen. Ik zeg dat al zo lang. Moet er gewoon eens invliegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s