vrijdag

’t wordt een inhaalmanoevre, maar een week binnenkijken is een week binnenkijken he.

Vrijdag is een vrije dag. En meteen het begin van het weekend. That’s why I love fridays!

Nadat ik de meisjes naar school gebracht heb, rij ik door naar de fotograaf, want ik heb pasofootjes nodig voor ne nieuwe pas. Ik hou niet van pasfotootjes, maar de plicht roept. De eerste foto is voor mij meteen goed, en dan rij ik, samen met Lukasje door naar het gemeentehuis. Gelukkig niet al te veel volk, en zo ben ik snel aan de beurt. Lukas vindt het ondertussen geweldig om zijne tut zo ver mogelijk weg te smijten. Voor het bedrag van 13 euro mag ik over een paar weken ne nieuwe pas verwachten.

Nu ik toch in het gemeentehuis ben, ga ik nog even langs de technische dienst, want daar ligt een nieuw bouwvergunningske op ons te wachten. Jawel, we gaan ons huis toch maar eens ne keer verder afwerken. Na bijna 2 jaar een verbouw-degout gehad te hebben, en absoluut niks meer in huis gedaan te hebben qua afwerking, wordt het nu echt wel tijd om terug in actie te schieten. De grote lijnen zijn wel af, maar die afwerking… De bouwvergunning is voor -ik citeer- uitbreiden van woning met carport tegen linker zijgevel tot tegen linkerperceelsgrens en overdekt terras tegen achtergevel. Voila, nu nog iemand vinden die ons daar mee gaat helpen.

Daarna rijd ik naar huis en hou ik me bezig met de dagdagelijkse huishoudelijke beslommeringen en met onze Lukas ook natuurlijk. ’s Middags eten we iets, en dan mag Lukasje weer zo’n 2 uurtjes gaan ‘nappen’. Opruimen geblazen, het huis weekendproof maken, en hij is alweer wakker.

Na even twijfelen besluit ik toch nog even naar de winkel te rijden om nieuwe bobuxjes te kopen. Lukas verslijt die nogal, vooral door buiten rond te kruipen. Maar aangezien het seizoen van buiten rondkruipen er nu echt wel op zit, ga ik er toch maar nieuwe halen. Ik hoor het W’ke al zeggen: ‘gij hebt echt een gat in uw hand, he’, maar het ziet er voorlopig nog niet naar uit dat ons pruts snel gaat stappen, en zeg nu zelf, ik kan dat jongetje toch niet met versleten bobuxjes laten kruipen, toch? Mijne zoon mag ook goed voor de dag komen!

En dan gaan we weer de meisjes uithalen. Nog even bijtetteren met een andere mama, en dan moet ik naar huis om aan het eten te beginnen. Vrijdag moeten we goed op tijd eten, want Amelie gaat turnen van 17.15u tot 19u, en daarna eten vind ik nu toch net iets te laat. Om 17u zwier ik de heel bende dus weer de auto in, om naar de turnles te rijden. Lukas wil persé altijd eventjes rondkruipen op de tribune, en dat mag hij (dus mag ik gezellig mee de tribune op…) en ook Pauline vindt dat wel fijn.

Thuis ruim ik nog snel de tafel af, en dan is het tijd om met de 2 kleinsten bezig te zijn. Wat knuffelen, spelletjes, kleuren enzo. Pauline mag ook nog even een portietje TV meepakken, en dan ga ik Lukas al klaarmaken. W’ke streeft ernaar om op vrijdag op tijd te kunnen vertrekken, zodat hij om 19u Amelie kan uithalen. Wel handig, dan kan ik Pauline en Lukas al klaarmaken. Vandaag wacht ik met Pauline klaar te maken tot Amelie er is, vindt ze ook wel eens leuk, en neem ik uitgebreid de tijd om Lukas om te kleden (met veel kielekiele-verhaaltjes enzo).

Omdat het vrijdag is, maakt het ook niet zoveel uit dat de meisjes een beetje later in bed liggen. Lukas gaat er dan eerst in, en dan is het meisjesklaarmaaktijd (als dat geen woord is voor galgje!), nog een boekje en dan gaan zij ook slapen.

Vandaag opteert W’ke voor ne mannenfilm, dus hou ik mij bezig met het selecteren van foto’s voor een foto-album.

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

3 Reacties op “vrijdag

  1. Kim

    Amai, wat ik vooral onthouden heb uit je dagboek is dat je super veel energie hebt! Dat ontbreekt hier bij mij toch wel hoor.

  2. En dan staat daar zo’n ambetante madam voor u in de Fun, die gigantisch veel gekocht heeft… En die kassa gaat niet vooruit… ;o)

  3. Fijn om eens een weekje mee te lezen in het leven van de fozkes! Klinkt heel gezellig allemaal! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s