zaterdag

nog even het weekend aan je voorstellen 😉

Zaterdagvoormiddag is sportvoormiddag voor de meisjes. Pauline gaat turnen van 9.15u tot 10.15u (er zijn tijden geweest dat wij dat enorm vroeg vonden, maar tegenwoordig is dat een gewoon haalbaar uur voor ons) en Amelie heeft ballet van 10 tot 11u. Omdat dat een heel op-en-af-gerij is, en de dochter van een vriendin samen met Amelie ballet doet, en de broer samen met Pauline turnt, hebben we een beurtrol. De ene week rijden we voor ballet, de andere week voor het turnen. Deze week rijden we voor turnen. Ik ga dan de medeturner uithalen, en Amelie mag dan al daar gaan spelen, tot zij naar ballet vertrekken. Lukas mag ook mee, want -ahja- W’ke gaat wat in huis klussen, je weet wel, die afwerking enzo.

Tijdens het uurtje turnen ga ik met Lukas naar de winkel. Oh jee, hij blijft niet meer zo braaf in dat karretje zitten, maar wil  alles wat in de kar ligt (en vooral dan het eetbare) in zijn handen hebben. Ja hij is echt meer en meer een peutertje aan het worden.

Dan haal ik de turners uit, en als ik de jongen wil afzetten, blijkt daar niemand thuis te zijn. Dan komt hij nog maar even bij ons spelen, tot Amelie thuis is, en dan kan hij meegaan met zijn mama.

Als Amelie thuis is, gaan de ladies ten huize Fie-en-co een cake bakken. Zo een chocoladecake met heel veel calorieën. Pauline mag de bakvorm invetten (en ze doet dit heel nauwkeurig, er is geen plaatsje meer over waar geen boter hangt) en Amelie mag mixen, en ook zij doet dat heel goed. Dan de cake de oven in, en begin ik aan het eten. Spaghetti-omelet, ons Amelie is daar zot van! En aangezien zij niet zo’n goed etertje is, wil ik vandaag wel eens iets maken dat zij heel graag eet. Alle 3 trouwens!

Na het eten en het opruimen, moeten we ons alweer klaarmaken om te gaan zwemmen. Lukasje blijft hier, maar doet dan toch net zijn dutje, zodat W’ke gewoon verder kan werken. Amelie en Pauline volgen zwemles, Amelie zit in groepje 5 en Pauline blijft nog even hangen in groepje 1, ze is nog niet zo kloek als die grote zus. Ik doe altijd het toezicht tijdens het zwemmen, dat houdt in dat ik de kinderen mee naar het zwembad begeleid en dat ik meega als er iemand naar het WC moet, en nog wat hulp nodig heeft. En voor de rest heb ik gewoon goed zicht van in ’t zwembad naar de zwemmende kindertjes.

Na het zwemmen genieten we van de cake en daarna houd ik de zaterdagnamiddag vrij om met de kinderen te spelen. Mimi komt ook nog even op bezoek, en samen spelen we supergezellig enkele gezelschapsspelletjes. W’ke is ondertussen ook gestopt met werken, dus hij doet ook mee. De meisjes doen dat echt goed nu, en met veel enthousiasme. Een tijd geleden zou er 1 van de 2 het al eens sneller opgeven of boos worden, maar nu is het vooral heel erg plezant! Echt tof! Alleen onze Lukas wil ook graag meedoen, natuurlijk, maar dat lukt nog niet zo goed. Zwiert hij maar de kastanjes door het hele huis heen…:-)

Daarna is ’t tijd voor sandwichekes, da mag wel in ’t weekend. Na het afruimen, lees ik nog enkele boekjes met de meisjes, en zo is het voor hen alweer tijd om naar dromenland te vertrekken.

Vanavond gaan W’ke en ik nog eens op stap met enkele vrienden. Er treedt een groepje op, en daar gaan wij naar kijken. Een coverbandje. ’t Is gezellig, er wordt gedanst, en er wordt heel snel en veel bier besteld. Dat tempo is verleden tijd voor mij, dus pas ik af en toe of  neem een waterken of colaatje. Maar de vermoeidheid weegt toch ook wel, merk ik. Maar ’t was plezant, moet af en toe ook eens gebeuren, en je sociale contacten mag je nooit verwaarlozen, daarvoor zijn ze veel te belangrijk. Daarna nog babysit naar huis toe brengen, en zo kruip ik rond kwart na 2 mijn bedje in.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Uncategorized

Een Reactie op “zaterdag

  1. Turnt Paulien in Koersel? Fran en Lena turnen er van 10 tot half 12.
    Hoe gaat ballet? Vindt Amelie het leuk?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s