Sinterklaas-gekte (1)

De Sinterklaas-gekte is weer begonnen. Zalig vind ik dat. Ik kan daar echt zo in meegaan. Sinterklaas heeft zijn spulletjes al allemaal klaarliggen, om binnenkort te leveren aan huis.

Dit jaar gaan we ook naar de sinterklaasshow in onze gemeente gaan. Populaire show blijkbaar. Vrijdagavond werden de tickets verkocht tussen 18.30 en 20u in ’t gemeentehuis. Ik dacht maar een beetje vroeger te gaan, want om 19u moest ik aan de sporthal staan voor Amelie van de turnles te halen, zodat ik daar zeker op tijd zou zijn. Ik was dus duidelijk niet de enige met dat idee. Nee hoor, er stonden al 66 wachtenden voor mij. Huh, zijn hier tickets voor Prince ofzo te verkrijgen? Nope, enkel tickets voor de sinterklaasshow. Gelukkig waren ze zo sympathiek om iets vroeger dan 18u30 met de verkoop te starten, en ging het heel erg vlot. Zo stond ik toch netjes op tijd aan de sporthal.

Zaterdag mochten ze voor het eerst hun schoentje zetten. Met een prachtige tekening, een wortel en een klontje voor het paard en natuurlijk een jup’ke voor de zwarte piet. ’s Morgens vonden ze een sjokolatte manneke, nog wat snoepjes en 1 boekje voor de 3 kids samen. Dat was even moeilijk te begrijpen voor Amelie, het boekje stond namelijk naast de schoentjes, naast dat van Lukas. Dus dacht Amelie dat enkel Lukas een boekje gekregen had. Gelukkig kon een duidelijke uitleg van la mama alle misverstandenvan de baan helpen.

En zondag kwam die goede man bij de papa op ’t werk. Nu werkt de papa in Mechelen, dus dat is wel een heel eindje rijden voor 3 seconden op de schoot van de Sint te zitten, maar kom, alles voor de kids!

Een groot bedrijf zorgt niet alleen voor de Sint die daar op een troon zit, maar voor een heleboel randanimatie. Zo komden de meisjes de kunst van enkele ervaren turnsters bewonderen,  gingen we eendjes vissen, en werden ze prachtig gegrimeerd als vlindertjes. Verder hebben ze nog een tekening gemaakt en mochten we ook eens de buro van de papa gaan bewonderen. Pauline was niet zozeer onder de indruk, Amelie vond het wel al iets interessanter. Vorig schooljaar heeft Amelie voor vaderdag een muismatje gemaakt, en wat was ze trots toen ze zag dat dat op papa zijne bureau lag.

En dan mochten we een handje gaan geven aan de Sint. Beide dames op de schoot (Lukas klampte zich nogal hard vast aan mij), smilen voor de foto, dan nog een zakske met koekskes en dat was dat. Toch waren ze wel onder de indruk.

Bassie (van Bassie en Adriaan) liep er ook rond, maar dat zegt hen nog niet zoveel. Maar echte toeristen als we zijn, hebben we daar ook maar een handje aan gaan geven (want hij had ook koekskes bij!)

Nog een lekker ijsje opgesmukkeld en zo zat ons eerste Sinterklaasweekendje erop!

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

2 Reacties op “Sinterklaas-gekte (1)

  1. mmm geeft ook al zin om schoentjes te zetten, al heb ik een beetje schrik dat ze dat dan iedere avond gaan willen doen (en 6 december is nog ver he ;-))

    • Hier mogen ze ook niet elke dag hun schoentje zetten hoor. Vanaf dat Sinterklaas aankomt in Antwerpen, mogen ze de eerste 2 weken enkel zaterdag zetten, en dan de 2 volgende weken op woensdag en zaterdag. En dat schoentje zit ook niet propvol 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s