Sinterklaas-gekte (3)

Sinterklaas is terug naar Spanje. En dat werd hoog tijd! Pauline had namelijk multi-veel stress de dagen ervoor wat resulteerde in zeer ambetant gedrag. Ze wist met zichzelf gene blijf meer. Sint vertrok en Pauline werd terug rustiger. Zo zie je maar, Sinterklaas is ne goede man, en ’t is bedoeld om de kinderkens te plezieren, maar sommigen worden er toch ook oh zo zenuwachtig van.

Nu moet ik ook wel bekennen dat dat laatste sinterklaasweekend een klein beetje mega volgeboekt stond. Zo kwam Sinterklaas vrijdag naar school, zaterdag mochten we bij de oma langs, zondagvoormiddag was het K3-show en namiddag mochten we bij mimi langs én ’s avonds nog vuurwerk. Komaan, moet dat echt allemaal in hetzelfde weekend georganiseerd worden?

deel 1: Sinterklaas op school

Vrijdag kwam de Sint naar school. De avond ervoor waren ze precies toch wel een beetje zenuwachtig. Pauline deed ’s nachts nog eens in haar broek, daarna werd ze wenend wakker omdat er een knuffel niet goed lag in haar bed (yeah right) en Amelie begon te wenen omdat ze hare dumbo niet had (maar dat was eigenlijk de schuld van de papa, want die had beloofd dat hij dumbo nog naar haar ging brengen, en was dat compleet vergeten, foei foei vader!). Maar soit, dat alles gebeurde nog op een schappelijk uur, zodat de ouders nog rustig konden slapen.

Vrijdag was het dan zover. In de kou gingen we bibberend op Sintieklaas wachten (ik ging weer helpen vanuit de ouderraad).  De kindjes verwachten een sint in nen luchtballon, want ah ja, dat had hij via een videoboodschap verkondigd, maar nu was dieje luchtballon toch wel nie gecrasht in een boerderij, zeker, en kwam hij dus aan met ne tractor. Daarna mochten de kleutertjes allemaal naar de sint luisteren, een liedje zingen en si en la. Wat deden die knolkopjes van mij toch weer flink mee! Dan is het toch weer puur genieten, als je dat mag aanschouwen.

Daarna ging de sint nog eens in alle klasjes rond. En de mama maar achter de sint aanhuppelen :p

deel 2: sint bij oma

Na de drukte van alle sporten op zaterdag, mogen we naar oma en opa. En ja hoor, ook daar is de sint geweest. Maar vooral, de nichtjes zijn er ook en er kan heel veel en heel druk en heel fijn gespeeld worden!

deel 3: K3

Ah ja, die dames plannen hunne show in het sinterklaasweekend, dus bolden we daar zondagvoormiddag ook nog naartoe. Ze keken er naar uit. Waar vorig jaar alleen Amelie meeging, mocht dit jaar Pauline ook mee. Trots! Ook mimi ging vol enthousiasme mee. Pauline ging helemaal mee in het verhaal, Amelie ook wel, maar die uit dat niet zo. Die kijkt en geniet op haar manier. Pauline vertelt alles wat ze maar ziet! En ze zong zelfs mee! (ook dat doet Amelie niet). Even een crisisje, zo in het midden van de show, dat ze haar boekske moest hebben, maar voor de rest was ook dat weer vooral genieten. De grote crisisbui vlak na de show zullen we niet vermelden, maar het kind had echt wel stress…

deel 4: de sint bij mimi

En hopla, de sint is ook bij mimi en bompi geweest, waar we na de K3-show naartoe reden. Ik mag niet klagen, ze hebben ook daar weer zeer voorbeeldig gespeeld. Lukas kwam na met papa (na hun gezamenlijke dut) en hij genoot vooral van de koekskes die ook van de partij waren.

en deel 5 en deel 6 en deel 7 is voor een volgende keer….;-)

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s