uit mijn geheugen verbannen

Peuters zijn schattig. Peuters zijn adorabel. Peuters zijn zo koddig om bezig te zien.

Althans dat had ik toch onthouden.

Wat ik blijkbaar helemaal uit mijn geheugen verbannen had, was dat peuters -laat ons eerlijk zijn- bij momenten gewoon supervervelend zijn.

Zelfs die lieve, adorabele, koddige versies.

Oh en kan iemand mij nog eens uitleggen waarom ik zo ongeduldig was vooraleer datzelfde peuterke zou kunnen stappen. Want ook dat was ik vergeten. Als ze kunnen stappen, willen ze alleen nog maar stappen. En dat dan vooral in de richting waar.je.niet.naartoe.moet!

En als hij dan toch in de andere richting moet, gooit hij zijn tut zo’n 30 meter verder, en smijt hij zich op de grond en weigert hij nog ene stap verder te zetten. Everytime again. Zo’n 10 keer op een dag. En liefst aan de schoolpoort. Gezellig!

En als hij dan toch eens toevallig in de goeie richting tot aan de auto stapt, wordt hij gewoon zo colèrig dat ik dan ook nog eens het lef heb hem in de auto te zetten. Sterk dat hij is! Zich omhooghijsen, zodat het me (bijna) bloed, zweet en tranen kost om hem vast te krijgen in zijne autostoel. En ook dan gooit hij zijne tut zo ver mogelijk weg. Die ik dan onder zetels en andere toestanden moet gaan zoeken. Ik probeer dat tutje tegenwoordig meestal te onderscheppen, maar het lukt me niet altijd.

Wat ik nog vergeten was, was dat peuter ongelofelijk VEEL rommel maken. Kinderen in het algemeen, dat weet ik ook wel, maar peuters, die zwieren gewoon alles open wat ze open kunnen krijgen, en zwieren alles wat daar in zit dan nog eens het hele huis rond. Het liefst van al in die ene keukenkast waar breekbaar materiaal inzit (ik ga dus binnenkort voor een nieuw servies :-)). Dat ene keukenkastje waar hij wel de toelating voor heeft om in te rommelen, dat is natuurlijk absoluut niet interessant.

Chance toch dat hij zo schattig, lief en adorabel is.

Advertenties

6 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

6 Reacties op “uit mijn geheugen verbannen

  1. Het gaat ooit over! Het gaat ooit over! Het gaat ooit over! Het gaat ooit over! 😉

  2. Oh peuters… Ik zei deze morgen nog tegen een collega dat ik soms wenste dat mijn peuterdochter terug baby was. 🙂 Of dat er een aan- en uitknop aan was. Of een volumeknop! Gisterenavond zong ze een uur lang lalalala in alle toonaarden. *hoofdpijn*

  3. Dit klinkt toch zo herkenbaar!
    Alhowel onze zoon over het algemeen suerflink is, zou ik hem soms echt wel eens achter het behang willen plakken… Gelukkig ben ik blijkbaar niet de enige met deze mening!

  4. LOL. Je beschrijft precies Maya…

  5. kim

    Hoe? En ze zeggen dat jongens gemakkelijker zijn dan meisjes… Dat hebben ze mij toch tenminste beloofd 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s