terugblik op de afgelopen maanden…

pechvogeltje

* Pauline was pechvogel van dienst.Zo brak ze haar kleine teentje nadat er een zware steen op terechtgekomen was. Uiteindelijk was het de juf die haar over haar angst hielp om haar terug te laten stappen.
Eens we dat net vergeten waren, zette ze haar hand verkeerd neer tijdens de turnles als ze wiel probeerde te doen. Niemand die er echter veel van maakte. Toen we na 5 dagen echter merkten dat ze haar arm nog steeds niet kon strekken, gingen we toch richting ziekenhuis om fotootjes te laten maken.En jawel, een barstje in haar elleboog. 4 weken gips, alstemblieft.
Ze ging daar prachtig mee om, is net niet linkshandig geworden in die 4 weken, en deed eigenlijk zowat alles. Flinke meid. Ook het opensnijden van de gips onderging ze als ware held. Toch was de opluchting erg groot toen de gips er af bleek te zijn. Toen ontdekte ze weer wat ze de afgelopen weken allemaal niet kon.

Afbeelding

lentefeest

Kleine meisjes worden groot. Amelie vierde dit jaar haar lentefeest! En inderdaad, dat is toch wel even stil staan bij hoe groot ze wel geworden is. En ik die dacht dat ze in de kleuterklas al zo hard veranderden. Niks van aan, zo’n lagereschoolkind is echt groot, wijs en zelfstandig. Hèhè. Ze heeft dat trouwens goed gedaan, dat eerste leerjaar. Zonder al te veel moeite. Lezen gaat nu ook goed. In het schrijven is ze nog een beetje nonchalant, maar kom, dat zien we door de vingers ;-).
Lentefeest dus. Een mooie plechtigheid, volledig gedragen door de kinderen zelf. En dan natuurlijk nog een feest thuis, waar ze echt van heeft genoten.

Afbeelding

diertjes

Toby, onze kater die we verwelkomden in november, ging van de schrik lopen toen ze aan de werken in de hof begonnen (graafmachine). Na heel wat zoektochten verder, zullen we nooit weten wat er met hem gebeurd is…
Ondertussen hebben we een kattinnetje in huis, met de originele naam Popoi, die we geadopteerd hebben in het asiel. Poipoi doet het heel erg goed, en is echt een aangenaam diertje. We hopen dat ze nog heel lang bij ons mag blijven.
Dit weekend zullen we ook 2 caviatjes verwelkomen. De meisjes kozen de namen. Amelie koos Frits en Pauline Pim. En ze zijn vol ongeduld op de komst van onze 2 nieuwelingen.

De eerste foto is Toby, de tweede Poipoi!

Afbeelding

Afbeelding

Lukas

Lukas heeft ondertussen al een half jaar school achter de rug! Hij vindt het geweldig en geniet er echt van! Na de vakantie gaat hij dus naar de eerste kleuterklas. Wat ben ik blij toch nog even een kleuter in huis te hebben!
Ontkennen zit er niet meer in, hij wordt ook groot! Gelukkig blijft hij wel een echte knuffelbeer. Hoewel hij vaak met alles wat trager is, komt hij er ook wel altijd. Praten begint hij nu echt wel goed te doen, al is het nog niet altijd voor iedereen even verstaanbaar ;-).
Zindelijk worden zat er ook niet meteen in, hij werd nogal panisch aan de gedachte alleen. Vorige week echter belandde toch dat eerste plasje in het potje. En trots dat hij was! Nu een week later,heeft hij het best al goed beet! Bravo voor Lukas!

Op de foto zie je dat we blijkbaar eens jongensverkleedkleren mogen gaan halen!

Afbeelding

proclamatie Pauline

Ons Pauline is ook kleuter af! Ongelofelijk! Ik kan het eigenlijk nog niet zo heel goed geloven dat zij ook naar het eerste leerjaar gaat, al ben ik er vrij van overtuigd dat ook zij dat goed gaat doen.
In juni was het dan ook proclamatie: Pauline deed dat prachtig! Ze straalde! En verdiend!

Afbeelding

Oh ja, wist je trouwens al dat we een terras hebben! Jawel met tegels! Dat onze berg kassein voor de deur eindelijk weg is! En dat onze verharding volledig klaar is! Jeeui! Nu nog plantjes!

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Uncategorized

Een Reactie op “terugblik op de afgelopen maanden…

  1. Mooi overzicht, leuke foto’s! En ocharme, die gebroken arm zeg 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s