op zoek naar de schat

Pauline vierde haar 6e verjaardag in stijl! Ze nodigde maar liefst 10 klasgenootjes uit (8 meisjes, 2 jongens, waarvan eentje haar lief, en eentje reservelief -enfin, je kent dat wel). Tot zover mijn regel: maximum zoveel kindjes als je oud bent. ’t Kind moest maar niet zo sociaal zijn. 

Om de tijd wat op een leuke manier om te krijgen, was er een schatkaart. In 10 stukken verknipt. Om een stukje te krijgen, moesten ze een opdrachtje doen. 10 opdrachten dus, om de volledige schatkaart te hebben, en op zoek te gaan naar de schat. Alleen al die gedachte maakte dat ze alle 12 (Amelie en Pauline er ook bij natuurlijk) zeer enthousiast aan de opdrachten begonnen.

Dit waren de opdrachten:

1. maak een tekening op tafel (*)
2. loop 5 rondjes op de trampoline
3. vul 2 emmers met water (*)
4. speel snoepmemory (*)
5. zing ‘lang zal ze leven’
6. speel ‘zakdoek leggen’
7. ga om beurt op de glijbaan
8. zoek een woord beginnend met de 1e letter van je naam (nog vrij moeilijk voor niet-lezertjes)
9. speel ‘schipper, mag ik overvaren?’
10. eet een ijsje!

(*) opdracht 1: natuurlijk had ik grote stroken papier op tafel geplakt en mochten ze die helemaal voltekenen. Ze zijn hier trouwens best wel even mee bezig geweest. 
(*) opdracht 3: de kinderen werden in 2 groepjes gedeeld. Met een bekertje mochten ze om beurt een emmer gaan vullen. Je kent het wel, de estafette-manier.
(*) opdracht 4: elk jaar opnieuw de grote hit op verjaardagsfeestjes. Je hebt van elk snoepje er 2, zoveel als er kindjes zijn. De snoepjes steek je allemaal onder plastieken ondoorzichtige bekertjes. En dan maar memory spelen. Vind je 2 dezelfde snoepjes, mag je deze opeten. 

De opdrachten waren 1 voor 1 een succes, en daarna gingen ze superenthousiast op zoek naar de schat. Blijkbaar zijn mijn tekenkunsten wel ok (wahahaha), want ze vonden de schat vrij snel. De schat was een snoepzakje en een potloodje met lilifee-figuurtje (en voor de 2 jongens een haai). 

Daarna nog lekker frietjes eten, en Pauline was zeker zeer tevreden over haar feestje, te oordelen aan het glunderend gezichtje. De afterparty nadien met enkele ouders erbij, was ook leuk meegenomen (want zo kon ze lekker lang opblijven!)

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s