Amelie

035_amelie090505258_amelie181205364_amelie030406foto 059foto 180Amelie (50)foto 00206foto 00399

Onze oudste werd, na een zwangerschap van 40 weken en 2 dagen, geboren op 5 april 2005. Ze woog toen 3 kg 580 en was 49 cm.

Al vanaf dag 1 werd duidelijk dat Amelieke een heel alert meisje was, en een stevig boeleke. Dat is ook zo gebleken, ze wilde altijd maar vooruit. Kruipen, stappen, alles was voor haar een uitdaging om daar zo snel mogelijk mee weg te zijn. Op haar 1 jaar kroop ze dan ook met alle gemak overal al op, tafels, chauffages, niets was veilig voor haar.

Op motorisch vlak ging ze dus enorm vlot vooruit, waardoor ze aanvankelijk niet zo veel tijd had om te leren praten. Die interesse kwam er pas iets voor ze 2 was. Fietsen (met zijwieltjes weliswaar) kon ze -bij wijze van spreken – sneller als ze kon babbelen. Die schad heeft ze natuurlijk allang ingehaald. Ze praat nu erg mooi en duidelijk.

Amelie is een echt structuurbeestje. Zij heeft enorm veel behoefte aan een vast dagritme en gewoontes, met veranderingen kan ze niet zo goed om. Haar gevoelens kan ze ook niet altijd even makkelijk verwoorden, maar ze doet haar best.  Op sociaal gebied is het soms even zoeken. Naar kinderen toe kan ze dit al vrij goed, bij volwassenen moet ze in het begin vaak wat ‘stuurs’ reageren.

Ze is een heel vrolijke, enthousiaste meid. Springen, turnen en dansen zijn haar favoriete hobby’s. Al kan ze zich ook goed bezighouden met knutselen, boekjes lezen, kleuren…En verhaaltjes vertellen natuurlijk!

Ze heeft veel nood aan bevestiging. Ze geeft het niet altijd even graag toe, maar ze geniet enorm van een knuffel, een bewonderende streel. En eens alleen met haar iets kunnen doen, dat vindt ze superzalig!

Ze is een echte kleuter, waar ik enorm trots op ben! Ze is heel lief, en ze vertelt erg graag de mooiste verhalen.

update 2012

Amelie is ondertussen een echt lagereschoolkind geworden. Ze gaat heel graag naar school, en vindt het ook fijn om bij te leren. Het eerste leerjaar heeft ze dan ook zonder grote moeite gehaald.

Het kleuter-zijn is er helemaal af. Amelie is een heel zelfstandige meid, zeer zorgzaam voor broer (en soms zus) en haar huisdiertjes. Ze tettert de hele dag maar door, en lijkt dit te kunnen zonder ook maar 1 keer te moeten ademen.
Ze kan ook wel eens vreselijk boos worden. Dan briest ze als een paard. Het beste wat je dan kan doen, is haar gewoon even laten afkoelen.

Turnen is haar favoriete sport. Zo gaat ze keurturnen en doet dit erg graag!

 

Advertenties

4 Reacties op “Amelie

  1. Zo leuk geschreven zeg! Ziet er een super tofke uit 🙂

  2. Proficiat aan Amelie met haar vijfde verjaardag!

    Wij komen hier zo nu en dan eens lezen, maar jullie blogje bleef mij wel bij, omdat mijn dochtertje ook geboren is op 5 april 2005

  3. Pingback: 2010 in review | Ietsie-pietsie-fratsen-frullekes

  4. Zo leuk geschreven zeg! Ziet er een super tofke uit
    +1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s