Pauline

Mijn jongste dochter, de middelste van het gezinnetje. Zij kwam uit mama’s buik op 24 juli 2006, na een zwangerschap van 39 weken en 5 dagen. Het was toen net de langste hittegolf ooit, dus dat zal ik niet snel vergeten.

Zij was als baby compleet het tegenovergestelde van Amelie. Alles op haar gemakske, al rondkijkend amuseerde ze zich heel goed, waarom zou ze dan vooruit moeten kunnen? Rond 11 maanden besloot ze dan toch maar eens te beginnen kruipen, om daarna rond 15 maanden de eerste stapjes te zetten. Zij doet het motorisch wat langzamer aan, wat maakt dat ze nu nog steeds weigert te trappen op een fietsje, en nog altijd een beetje houterig (maar wel oh zo schattig) loopt.

Zij was dan wel weer enorm snel op babbelen. Toen ze 2 werd, kende ze al een heel uitgebreide woordenschat, en konden we er al echte gesprekken mee voeren. Zo zie je maar, elk kind zijn interesse.

Pauline is een echte drama queen. Het zou me niet verbazen moest ze het later goed doen op toneel. Showkes opvoeren, je moet ze bezig zien, echt fantastisch. Ze weet dan ook iedereen voor zich te winnen.

Peuter- en kleuterkuren echter ten top! Zeuren en zagen, daar is ze zeker niet vreemd van. En geduld, dat kent ze dus echt niet…

Heel hard rondspringen enzo is dan meestal niet zo aan haar besteed, maar zij kan wel goed inleven in haar fantasiespel. En mama helpen, dat doet ze ook wel graag.

Een lieve meid dus, die echter echt wel weet wat ze wil! Ook zij houdt ervan samen met mama en/of papa gesprekskes te voeren, of er eens alleen mee weg te gaan. Een heel innemend mieke!

Pauline 547Pauline (18)3_12 (1)foto 179 - kopiefoto 00172foto 00414

Advertenties

Een Reactie op “Pauline

  1. Pingback: 2010 in review | Ietsie-pietsie-fratsen-frullekes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s