terug naar school

We hebben er ondertussen alweer 3 weekjes school opzitten. Ze zijn hier alle3 heel enthousiast gestart en gelukkig nog altijd even enthousiast. Ze gaan graag naar school. Het blijft een plezier om zo 3 vrolijke schoolgangers naar school te brengen.

Lukasje is gestart in het 1e kleuterklasje. Jaja het begin van het einde van de kleuterjaren. Oh help. Hij heeft ’s morgens amper tijd om zijn jasje uit te doen, zo snel wil hij de klas in spurten. Hij geniet ervan. Fijn.

Hoewel hij ondertussen volledig zindelijk is, heeft hij nog regelmatig een accidentje in de klas. Maar ik heb nu ontdekt hoe dat komt. Hij gaat ginder niet tegoei op ’t WC’tje zitten, waardoor er al eens over de bril geplast wordt. Hij heeft ook nog een beetje schrik, waardoor hij zich met 2 handjes wil vasthouden, en dan wordt dat kleine mikkertje daar beneden natuurlijk niet de juiste richting in geduwd ;-). Ach, hij zal het wel snel leren. 

Pauline heeft de grote stap naar het 1e leerjaar gemaakt, en oh, wat is ze trots. Leergierig. Ijverig.Kijkt er ontzettend naar uit om zelf boekjes te kunnen lezen. Zo blij als iets als ze huiswerk heeft, dat ze dan ook voorbeeldig maakt. Blij dat ze nu bij de groten hoort. 

De laatste maanden in de kleuterklas deed ze oh zo moeilijk. Alles wat vervelend aan een kind kan zijn, dat deed ze wel. Misschien was ze gewoon het kleuter-zijn moe? Want nu is ze eigenlijk heel aangenaam. In de vakantie was dat ook, maar ik dacht dat dat kwam doordat ze altijd thuis was, en de mama ook. Ik had dus wel wat schrik voor als de school terug zou beginnen. Maar dat was niet nodig, ze doet het prima!

Amelie gaat naar het tweede leerjaar en vindt het ook nog altijd leuk. Het is wel heel wat meer huiswerk als vorig jaar, en daarnaast moet ze nu ook al eens leren voor een toets of andere taakjes maken. Per week moeten ze een boekje lezen, dat ze dan moeten kunnen vertellen in de klas. Dit is de grootste struikelblok voor Amelie, wat heeft ze hier lang over gedaan. Nu ja een boekje van 40 blz vond ik nu zelf ook niet min. Ze wil het dan ook bijna letterlijk navertellen, maar dat zal ze ook wel gauw genoeg afleren. Haar leesniveau is ook nog eens getest, en ze heeft nu leesniveau 3. Goed zo, flinke meid!

De grootste verandering dit schooljaar is dat ikzelf ook terug naar school ga…Ik ga de uitdaging aan om een bachelordiploma kleuteronderwijs te halen. Ik heb al vanalles geprobeerd om in het onderwijs te staan, maar het lesgeven voor een klas lag me niet. Bij kleutertjes echter wel. Daar gebeurt alles veel meer op een speelse manier, en dat is iets dat me wel meer ligt. Dus wie weet lukt het nu wel. Nu ja, het gaat 3 jaar doorzetten zijn – ’t is niet te onderschatten in combinatie met een gezin en een huishouden- maar we gaan er in elk geval voor. En dan zien we wel of we die eindmeet halen.

Het is een blended traject, speciaal voor mensen die het willen combineren met werk en/of gezin. Elke donderdag les, gemiddeld 1 keer per maand ook op dinsdagavond. En dan stageperiodes natuurlijk.

De eerste 2 weken waren even heel hectisch, omdat ik het 1e jaar mag laten vallen (het is een opleiding van 4 jaar) en dat we daarvan alles in 2 weken toegelicht kregen. Maar nu gaan we het ‘gewone’ ritme in, en dat voelt in elk geval toch al iets meer haalbaar. Ik heb al een eerste dag stage achter de rug, wat echt wel goed meegevallen was, en duidelijk smaakte naar meer. Nu nog 3 daagjes in de komende 2 weken en dan is de volgende stage pas vanaf eind januari. 

Dus duimen maar 😉

 

Zo enthousiast waren die 3 gekkerds op de eerste schooldag:AfbeeldingAfbeelding

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Uncategorized

Een Reactie op “terug naar school

  1. grappig
    wij hebben kinderen van net dezlefde leeftijd 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s